sessions


moo sessions

Met de moo sessions willen we een andere geluid laten horen op het platteland. Een geluid dat hier aanzienlijk minder publiek trekt, maar ons inziens voor de liefhebber en potentieel geïnteresseerden een zeer waardevolle aanvulling vormt op het bestaande aanbod. 


Na drie edities van de moo sessions, bestaande uit een maandelijks (semi) akoestisch optreden, met zes optredens gedurende het jaar, stappen we over naar een meer incidenteel en spontaan aanbod op wisselende tijden en dagen zowel in Markelo als in Rutten. Hierbij programmeren we opkomende bands en act.


Tijdens de 1e editie van de moo sessions in 2016 hebben opgetreden: Tolls, Black Oak, The Stream, Sväva, Half way Station en Logue. Bij de 2e editie in 2017 speelden Toycar Taxi, Evain Dain & Band, Gitta de Ridder, Colin Waters, Havington en Roufaida. Tijdens de 3e editie in 2018 speelden Standup'69Esther de JongBear ValourKatie KossDaniel Cane en Out Of Skin


Het Tijdelijk Verblijf

IJzerpad 17

Rutten


Het Reef

Esweg 8

Markelo


Zie ook:  Facebook voor de actualiteit

bands en acts 2018

Standup '69 een geluid dat het best te beschrijven is als ‘noisy indie space rock’.

Hun liveshow is hard, sexy en overweldigend maar speciaal voor de moo sessions duikt de band in een intieme akoestische sfeer om hun muziek over te brengen.

www.standup69band.com


Esther de Jong schrijft Nederlandse dagboek-muziek.

Esther zadelt je op met haar donkere en persoonlijke waarheden die je soms stil doen staan, doen nadenken en doen afvragen wat je er eigenlijk mee aan moet.

www.facebook.com/EstherDJD


Bear Valour maakt donkere folk.

De donkere folk met dromerige, verlangende ondertoon wordt doorvlochten met samenzang van vier zangeressen. Deze vlijmscherpe harmonieën zorgen samen met stevige contrabas, gitaar en subtiele toetsen, voor een warm en intens geluid.

www.facebook.com/bearvalour/


Katie Koss omringt je met haar kenmerkende, licht hese stemgeluid. 

De vijfkoppige band brengt zweverige, zwoele liedjes met metaforische teksten. Diepe synths, ambient gitaren en elektronische drums vormen samen de unieke sound.

www.katiekoss.nl


Out Of Skin is ruimtelijk, ongrijpbaar en ontvouwt zich gedurende de show van verstild naar expressief.

Wouter Mol (zang/gitaar), Maartje Gilissen (harp) en Margot Kersing (viool) wonnen eerder de Grote Prijs Van Rotterdam in de categorie Singer-Songwriter.

www.outofskin.com


Daniel Cane and the Rebellion maakt lieve pop met een rauw randje,  over gebroken harten en een liefde die alles overwint.

www.facebook.com/DanielCaneTheRebellion

stichting halo | ijzerpad 17 | 8313 pj rutten | nederland | info@culturalexplores.nl